zondag 4 oktober 2009

Wat en Voor Wie ?

WAT en VOOR WIE ?

Antares is een vereniging voor iedereen die geboeid is door astronomie. Bij de leden zijn zowat alle leeftijden, interesses en instrumenten vertegenwoordigd. Tijdens de kijkavonden, bijeenkomsten en lezingen wordt zeer veel van elkaar opgestoken. Alle leden staan permanent met elkaar in contact via ons forums en onze eigen E-groep, antares_be@yahoogroups.com.

Hoe werkt het ?

Bij uw inschrijving kunt u uw e-mailadres en eventuele website doorgeven. Dit e-mailadres wordt automatisch in de E-groep ingevoerd. Vanaf dan ontvangt U alle berichten die op de lijst circuleren en kunt u ook zelf berichten posten. Iedereen is in één klap te bereiken. En als je geen e-mailadres hebt ? Dan post je de aanvraag op het forums of stuur je een PM naar de administrator, of spreek je af met een lid dat je de belangrijkste informatie (kijkavonden, vergaderingen) tijdig doorspeelt.

Documentatiecentrum

Antares biedt een schat van informatie voor alle leden!

Al dit materiaal staat door een eenvoudig uitleensysteem ter beschikking van de leden!

  • Tijdschriften: Sky & Telescope, Zenit, Heelal, Distant Targets, Space Connection. Volledige jaargangen sinds 1996!
  • Een bibliotheek vol met boeken
  • Video's over verschillende onderwerpen
  • Sterrenatlassen
  • Planetariumsoftware
  • Documentatie
  • Posters

De naam Antares

Antares is de naam van de hoofdster van het sterrenbeeld van de Schorpioen. Het is een heel bijzondere ster, omgeven door nevels en bolhopen. Ze is enkel zichtbaar tijdens de zomermaanden, wanneer de kop van de Schorpioen boven de nachtelijke horizon verschijnt.Het silhouet van dit sterrenbeeld met zijn stralende hoofdster vormt dan ook het logo van onze vereniging.

1 opmerking:

  1. Hallo,

    Ben je zeker dat deze yahoogroups nog steeds bestaat? Ik kan deze niet terugvinden op de site van yahoogroups.

    Met vriendelijke groeten,

    Nicky

    BeantwoordenVerwijderen